2024. április 28. - Valéria

Hamarosan indulhat a Közraktárak-beruházás

Jövő év végére megvalósulhat a Közraktárak területén tervezett milliárdos nagyságrendű, PPP-jellegű ingatlanfejlesztés - rögzíti a Fővárosi Közgyűlés Kiemelt Fejlesztések Bizottsága beszámolója, amelyet a testület kedden határozatképtelensége miatt nem tu
2008. január 22. kedd 20:08 - Hírextra

A Közraktárak-beruházáshoz áprilisra várják az építési engedélyt, s ezt követően megkezdődhet a döntően kulturális jellegű fejlesztés. A projektet megvalósító Porto Kft. és az MKB Bank közti finanszírozási szerződés kedden csak angol nyelven került az ülésen jelenlévő két bizottsági tag elé. Somlyódy Csaba (MSZP) elnök közölte, hogy a hiteles fordítás után a 7 fős testület elé terjeszti az anyagot.

Az úgynevezett Városháza-projekt kapcsán a beszámolóból kitűnt, hogy a beruházás nemzetközi tervpályázatának kiírása februárban, a szakbizottsági döntés után várható.

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes az MTI-nek elmondta, hogy a koncessziós jellegű ingatlanfejlesztés várhatóan 2010 után valósul meg.

Az óbudai gázgyári területen tervezett ingatlanfejlesztés kapcsán még hiányzik a kerületi szabályozási terv, a településrendezési szerződés, nem történt meg a kármentesítés, a gázmassza eltávolítása, és további vizsgálatra van szükség a finanszírozási kérdésekben is.

A városligeti műjégpálya 4,7 milliárd forintos rekonstrukciójához 3,7 milliárd forintos uniós támogatást kért a főváros. A kormány pozitív döntése után, ami tavaly elmaradt, kezdődhet meg a beruházás előkészítése - tartalmazza a beszámoló.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását