2024. május 6. - Ivett, Frida

A Fidesz szerint az emberek győztek

A Fidesz az emberek győzelmeként értékeli, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) kedden elutasította a népszavazást elrendelő országgyűlési határozatokhoz érkezett kifogásokat - mondta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője kedden Budapesten, sajtótájékozta
2008. január 22. kedd 20:14 - Hírextra

A Fidesz üdvözli és örömmel veszi tudomásul az Alkotmánybíróság döntését, amellyel az emberek arattak győzelmet, hiszen most már biztos, hogy sor kerül a szociális népszavazásra - fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hozzátette: kis híján másfél évig tartó küzdelem végére tett pontot az Ab döntése, hiszen ennyi ideje küzd a Fidesz és a KDNP azért, hogy az embereknek joguk és lehetőségük legyen elmondani a véleményüket az ország jövőjéről és a saját jövőjükről.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 2006. október 23-án, pártja nagygyűlésén jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez.

Szijjártó Péter jelezte: minden további tervről, a következő időszak feladatairól Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerdán nemzetközi sajtótájékoztatót tart. Mint mondta, a Fidesznek most nincs más dolga, mint megvárni a köztársasági elnök döntését, hogy mikorra tűzi ki referendumot.

Arra a kérdésre, hogy Tarlós István, a népszavazási kampány irányítója a magánvéleményét vagy a Fidesz álláspontját mondta el, amikor kedden kérdésre válaszolva arról beszélt, "április 6-a körül" lehet a népszavazás, Szijjártó Péter azt válaszolta, a jogszabályok szerint 48 napnyi időtartam az, amikor sor kerülhet a népszavazásra, "április 6-a és az akörüli időszak pedig 47 másik nappal együtt a lehetséges időpontok között van".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását