2024. május 2. - Zsigmond

Nőtt a foglalkoztatottak száma

Idén május és július között majdnem négymillió embernek volt munkája Magyarországon, és csaknem 300 ezren voltak munkanélküliek. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentése szerint a foglalkoztatottak száma nőtt, a munkanélküliségi rá
2007. augusztus 30. csütörtök 12:10 - Hírextra
A KSH legfrissebb adatai szerint idén, a május-júliusi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 949 ezer volt Magyarországon. Ez csaknem 15 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor. A vizsgált időszakban a 15-64 éves népesség 62 százaléka, a munkavállalási korúaknak (férfiaknál a 15-61, nőknél a 15 és 60 évesek) pedig 65,1 százaléka jelent meg a munkaerőpiacon. Nemzetközi összehasonlításban a 15-64 éves korcsoport foglalkoztatási rátája 57,6%-nak felelt meg.

A 2007. május-júliusi időszakban 297 ezer munkanélküli volt az országban. Ez azt jelenti, hogy a munkanélküliségi ráta 7 százalékos volt, ami 0,3 százalékponttal alacsonyabb az előző évinél. Az Eurostat adatai szerint júniusban az Európai Unió 15 tagállamában ugyanez a ráta 6,3 százalékos volt, míg az újonnan csatlakozott államokkal együtt 27 tagúra bővült Unióban ennél valamivel több, vagyis 6,6 százalék.

A magyarországi munkanélküliek 17,8 százaléka a 15-24 éves korosztályból került ki a vizsgált időszakban. Ebben a korcsoportban a jellemző munkanélküliségi ráta 16,8 százalék volt, ami 1,7 százalékpontos javulást jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A munkanélküliek fele, pontosan 50,8 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást, és átlagosan másfél évig, vagyis 18,8 hónapig voltak munkanélküliek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását