2024. május 2. - Zsigmond

Az öröm az övék

Igazi álmok válhattak valóra az UNICEF Magyar Bizottsága és a Nők Lapja közös szervezésében indított akció eredményeként: Az öröm a tiéd! elnevezésű pályázat díjait kedden délután adták át a Budapesti Operettszínházban rendezett, műsorral egybekötött ünne
2008. január 22. kedd 19:07 - Hírextra

A magyarlapádi szülők közössége a támogatás segítségével befejezheti a kicsiknek szánt Manóvár Játszótér megépítését, az újpesti Zabhegyező Játszóház vezetői pedig gazdagíthatják az igazi közösségi helyként működő gyermekbirodalom felszereltségét.

Peti és Pajti - bohócdoktori tevékenységük kifejtéséhez - harmincezer lufit, parókákat és arcfestékeket kért és kapott, míg a szentgáli Vidám Kölykök klub kis tagjai egy hangulatos budapesti kiránduláson vehetnek részt.

A szentpéterfai ifjú tamburások új hangszereik segítségével őrizhetik tovább nemzetiségi hagyományaikat. A Ceglédi Autista Iskola tanulói is igazi örömben részesülhetnek: az ingyenes lovas terápiához szükséges nyereggel és lovas sapkával kedveskednek számukra a szervezők.
Mind a hat díjazott közösség egyenként félmillió forintban részesült.

A több mint 200 pályaművet neves személyiségekből álló zsűri bírálta el: köztük Halász Judit, az UNICEF magyarországi jószolgálati nagykövete, Hegyi Barbara színművész, Szántó Dávid televíziós újságíró, Sztevanovity Zorán zenész, Ferge Zsuzsa szociológus és Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője.

Az ünnepségen a zsűritagok között megjelent Halász Judit és Hegyi Barbara, valamint Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, a szervezet önkéntese.

Hegyi Barbara az MTI munkatársának elmondta, sok kiváló pályázat érkezett, és ezért nehéz volt a döntés. Aminek igazán örül - tette hozzá - hogy a pályázati félmillió forinton kívül sokan tettek plusz felajánlást, hogy külön is támogassák ezeket a közösségeket.

A megjutalmazott gyerekcsoportok - a zsűri aktív részvételével - közös produkciót mutattak be, ezután elkezdődött a díjátadás, amelyet a Budapesti Operettszínház művészeinek előadása követett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását