2024. április 29. - Péter

Új divat: poliszerelem

Spanyolország felfedezte a "poliamort". Férj, feleség, szeretők nyíltan, sokszor egy fedél alatt élnek és szeretnek. Régebben "szabad szerelemnek" vagy nyitott párnak nevezték, a "poliszerelem" azonban jobban hangzik.
2008. január 21. hétfő 08:21 - Hírextra

Nincs féltékenység, bűntudat, rejtőzködés, a légkör derűs marad és pillanatnyilag a "polipárok" nem akarnak legális elismerést - írta az El País című spanyol napilap.

A katolikus egyház, amely még nem esett túl azon a sokkon, amelyet a két év alatt megkötött 4200 homoszexuális polgári házasságkötés okozott számára, újabb botrányt kiált.

A poliszerelmesek legfőbb érve viszont az, hogy esetükben nem történik más, mint a hagyományos házasságtörőknél, csak itt becsületesen be is ismerik a dolgot. A feleség tudja, hogy a férjnek van valakije, az asszonyok találkoznak, még szimpatizálhatnak is. És a férj is eltűri az immár nem vetélytársnak érzett másik férfit. Ha kapcsolataik tartósnak bizonyulnak, mindnyájan együtt élnek.

Az új formációnak már megalakult az első internetes csoportja. Honlapjuk, a www.poliamor.net a napokban tartotta első élő találkozóját, amit afféle pszichológiai tanácskozásnak tekintenek, ahol megtanulják az együttélés szabályait.

Az új divat az Egyesült Államokban is hódít, és az amerikai "poliszerelmesek" siettek kijelölni a "poliszerelmes büszkeség" napját, október 6-át. A spanyolok azonban nem ennyire önmutatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását