2024. április 28. - Valéria

Nemzetek sportjai

Az európai nemzetek egy-egy hagyományos játékával, sportágával mutatná be a kontinens sokszínű mozgáskultúráját és ösztönözné a mozgást Pécs parkjaiban, közterein De Blasio Antonio fideszes európai parlamenti képviselő, aki javaslatairól hétfőn, a baranya
2008. január 21. hétfő 15:22 - Hírextra
"A közelmúltban levélben fordultam Tasnádi Péterhez, Pécs polgármesteréhez, hogy a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik, a Közterek és parkok revitalizációja elnevezésű nagyprojektjének tervezésébe és kivitelezésébe nagyobb súllyal kerüljön bele a mozgás, az egészséges életmód támogatása" - mondta.

De Blasio Antonio, aki az egészséges városok nemzetközi mozgalmának magyarországi vezetője is egyben, közölte: javaslatának lényege, hogy a 2010-ig megújuló közterek és parkok ne csak városkép-javító funkciót töltsenek be, hanem a környezettudatos életvitelt ösztönző színtérként jelenjenek meg. Azaz a terek aktív kikapcsolódásra, mindennapi sportolásra inspirálják a különböző korosztályok tagjait.

A néppárti képviselő indítványozta, hogy az egyes tereken, Európa mozgáskultúráját népszerűsítve, más-más nemzet hagyományos játéka vagy sportja kapjon hangsúlyt. Beszámolt arról is, hogy a témában hamarosan ötletpályázatot hirdetnek, amelyre várják a lakosság és a sportszervezetek véleményét, javaslatait.

A sajtótájékoztatón Mészáros András, az EKF-program főigazgatója arról szólt, hogy a mozgás és az egészséges életmód eddig is része volt a Közterek és parkok revitalizációja projektnek, de ezen külső segítséggel összefogottabban és sokkal erősebben jelenhet meg.

Az eddigi tervek, elképzelések alapján a pécsi Tettyén korosztályos játszóterek, sakkasztalok, sziklamászó fal, az Uránvárosban kerékpáros és gyalogos közlekedést egyaránt biztosítható sportagóra, medence, s egyebek mellett pihenőterek kapnak helyet - mondta el a főigazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását