2024. április 20. - Tivadar

Jön az új balatoni fesztivál!

A "valódiság" jegyében, az elektronikus helyett élőzenére szórakozhat az I. Balaton Music Wave Fesztivál közönsége július 9-10. között Zánkán; fellép többek között a Tankcsapda, a Hooligans és a holland Epica is.
2009. június 19. péntek 16:24 - HírExtra
Bódy Zoltán programigazgató a pénteki budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a gazdasági válság idején egy olyan fesztivált szerettek volna létrehozni, amely megfelel a krízistől sújtott fiatalok anyagi helyzetének, ugyanakkor nemzetközi sztárokat is felvonultat.

"A zenei vonal tekintetében arra törekedtünk, hogy a fesztiválon hús-vér emberek zenéjét hallhassa a közönség, nem elektronikus, hanem szigorúan élőzenét" - fogalmazott. Hozzátette: a zánkai ifjúsági tábor strandján 70 zenekart, a "rockzene krémjét" vonultatják fel.

A programfelelős kiemelte az elsősorban a szimfonikus metál rajongói körében népszerű holland Epica zenekart, amelyet gyakran a "kis Nightwish"-ként is emlegetnek, valamint a fiatalon berobbanó osztrák hardcore bandát, a The Sorrow-t.

Amerikából érkezik Joe Satriani gitárlegenda tanítványa, Geoff Tyson, míg az orosz Papamobile Európa-szerte a Tarantino-bulik legkedveltebb vendége - tette hozzá.

Nem hiányozhatnak a fesztiválról a hazai zenekarok sem: a nagyszínpadon fellép a Tankcsapda, a Hooligans és a Depresszió, a rockszínpadon zenél a Pokolgép, a Prosectura és a Kaukázus, a világzenei színpadon pedig a Napra, a Korai Öröm és a Vágtázó Csodaszarvas.

Bódy Zoltán elmondása szerint a "valóságközeliség" jegyében kerül sor az I. Országos Büdöscsuka Bajnokságra is, amelyen a "legzordabb kipárolgású lábbeli" tulajdonosa egy értékes laptoppal lehet gazdagabb. A döntést a Jáksó László műsorvezető, Szorcsik Viktória színésznő, Derzsi Anita (Tera Bond) pornószínésznő, valamint a Velvet arca, Köböl Anita alkotta zsűri hozza meg a nagyszínpadon.

Mint Wallner András marketingigazgató és Petrányi Barna operatív igazgató az MTI-nek elmondta, a programsorozatot a zánkai ifjúsági tábor partmenti részén rendezik meg, a Balatontól 30 méterre. A rendezvény területén külön sátorhelyet alakítottak ki, a fesztivál akár napi 10 ezer vendéget is képes lesz befogadni. Napközben ingyenes a strand, esténként különleges vízimozi is lesz, a koncertek után pedig a táncdalfesztivál sátor segít levezetni az energiákat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását