2024. május 6. - Ivett, Frida

Van Gaal váltaná Van Bastent

Louis Van Gaal hivatalosan bejelentkezett a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáért, melyet elképzelése szerint a jelenlegi szakvezető Marco Van Basten távozása után töltene be.
2008. január 19. szombat 11:25 - Hírextra

Van Gaal 2000-ben és 2001-ben már irányította a nemzeti együttest, de nem sikerült vele kijutnia a 2002-es dél-koreai, japán közös rendezésű világbajnokságra. Jelenleg az AZ Alkmaar vezetőedzőjeként tevékenykedik, szerződését tavaly áprilisban 2010-ig meghosszabbította, de olyan kitételt fogalmaztatott bele, melynek alapján a kontraktus lejárta előtt továbbállhatna. Igaz, "csak" a német, az argentin, a spanyol, a holland vagy az angol kapitányi poszt kedvéért.

A holland tréner, aki legnagyobb sikereit az Ajax Amsterdam élén érte el, novemberben bejelentkezett az angol kapitányi posztért is, a szigetországban azonban az olasz Fabio Capellót nevezték ki.
Jelenlegi állás szerint Van Basten az idei Európa-bajnokság után távozik a holland nemzeti együttes éléről. A helyi szövetség várhatóan már márciusban kijelöli utódját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását