2024. május 9. - Gergely

Vita egy vicc miatt

Vita alakult ki az MSZP és a Fidesz között egy, a nyíregyházi önkormányzati ülésen elhangzott vicc miatt; a szocialisták antiszemitának tartják azt, míg az ellenzési politikusok nem, s visszautasítják annak minősítést.
2008. január 18. péntek 15:17 - Hírextra

Vojnik Mária és Tukacs István, az MSZP nyíregyházi egyéni országgyűlési képviselői az MTI-hez eljuttatott közleményükben pénteken azt írták: "a leghatározottabban tiltakozunk az ellen, hogy a holokauszt áldozatai, túlélői és azok hozzátartozói olcsó humor tárgyát képezzék".

Hozzátették: "A leghatározottabban felemeljük a szavunkat a vallási, származási alapon történő különbségtétel ellen. Semmiféle tréfálkozásnak nem lehet tárgya a hazánkban lappangó gyűlölet, vagy ennek burkolt helyeslése".

Hajzer László, a Fidesz-KDNP nyíregyházi önkormányzati frakcióvezető-helyettese ugyancsak közleményben reagált: "Az általam elmondott vicc nem antiszemita".

Az MTI munkatársának hivatalos forrásból nyert információja szerint Hajzer László, helyi képviselő, ügyvéd, volt megyei rendőr-főkapitány az önkormányzat képviselő-testületének január 14-ei ülésen, az egyik napirend témához hozzászólva mondta el a viccet, amelynek csattanója az volt: "Nincs nálunk antiszemitizmus, de lenne igény rá".

A szocialista országgyűlési képviselők közleményükben felszólították a Fidesz helyi vezetőit, hogy fogalmazzák meg véleményüket a képviselő "bárdolatlan magatartásáról". S követelték, hogy a nyilvánosság előtt számoljanak el a képviselővel kapcsolatos személyi döntésükről. Egyben felszólították Hajzer Lászlót is, hogy "kövesse meg a város testületét, és Nyíregyháza polgárait és vonja le az ügy személyi konzekvenciáit".

Hajzer László szerint Vojnik Mária és Tukacs István "szánalmas kísérletet tesz arra, hogy a nem létező antiszemitizmus rémével próbálják elterelni a figyelmet a kormány és saját maguk kritikán aluli és a választóik akaratával ellentétes ténykedésről".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását