2024. május 3. - Tímea, Irma

Időközi választáson indul a volt polgármester

Az önkormányzat önfeloszlatását követő időközi választáson mindenképpen indul Balkány volt polgármestere a helyhatósági tisztség újbóli megszerzéséért - ezt maga Marjánné Rinyu Ilona jelentette be Nyíregyházán sajtótájékoztatón csütörtökön.
2008. január 18. péntek 06:40 - Hírextra

Elmondása szerint azt még nem tudja, hogy az MSZP színeiben jelölteti e magát, mert a párttal még ezután, előreláthatólag a jövő héten egyeztet.

A volt polgármester, aki a képviselő-testület szerdai, önfeloszlatást kimondó egyhangú határozata óta ügyvezetőként látja el a választásig az önkormányzati vezetői tisztséget, azt is közölte, hogy rágalmazásért feljelenti a bíróságon Budai Gyulát, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének igazgatóját, mert szerinte egyetlen szó sem igaz abból, hogy - mint azt a MAGOSZ vezetője állította - édesanyja korrupciógyanús üzlet keretében több, mint 60 millió forintért jutott volna 200 hektártól nagyobb állami földterülethez".

"Nincs ilyen ügy, hiszen az említett területnél nem hirdettek pályázati eredményt, szerződéskötés sem történt, így természetesen nem kerülhetett sor fizetésre sem" - hangoztatta a volt polgármester.
Ezzel szemben Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatója ugyancsak csütörtökön, a Fidesz nyíregyházi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az általuk nyilvánosságra hozott és a sajtó által korrekten megírt információk alapján, valamint az elindított bírósági per miatt függesztették fel a föld eladását Marjánné Rinyu Ilona édesanyjának.

Hangsúlyozta: a MAGOSZ-nak az ügyben további leleplező információi vannak, amit majd a balkányi időközi választás kampányában hoznak nyilvánosságra és - tette hozzá - "mindent elkövet, hogy a szabolcsi kisváros szavazásán a jobboldal jelöltje győzzön a polgármesteri tisztségért zajló vetélkedésben".

Arra az újságírói kérdésre, hogy etikus-e ilyen kijelentést tennie egy érdekképviseleti szervezet vezetőjeként, Budai Gyula azt mondta: "ő a Fidesz tagjaként, országgyűlési képviselőjeként fogalmazta meg mondatát".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását