2024. április 29. - Péter

Hópehely lett az új kedvenc

Lezárult a napok óta tartó névadási ceremónia, s pénteken délután hivatalosan is a Hópehely (Flocke) nevet kapta a nürnbergi állatkert apró jegesmedvebocsa, aki Knut után Németország újabb kedvence lett.
2008. január 18. péntek 19:46 - Hírextra

Az anyja által eltaszított és gondozók által nevelt, immár öthetes "kis hölgy" újabb medvebocsmániát robbantott ki nemcsak szülővárosában, hanem az egész országban. Ezt jelzi, hogy több mint egy hete névjavaslatok tízezrei érkeztek a nürnbergi városháza, illetve az állatkert külön erre a célra létesített internetes honlapjára.

A több mint 50 ezer, Németország minden tájáról és külföldről, így a tengerentúlról is beérkezett javaslatok közül a városi és az állatkerti vezetőkből álló zsűri választotta ki a végleges nevet. A döntést Ulrich Maly nürnbergi polgármester jelentette be péntek délután televíziós sajtóértekezletén. Eszerint az apró bocs az egyik gondozó által korábban becenévként ráragasztott Hópehely (Flocke) nevet kapta.

A polgármester szerint nem volt könnyű a választás, mert találóbbnál találóbb nevekre érkezett javaslat, így az Egyesült Államokból, Kanadából, Japánból, sőt Kínából is. A zsűri tagjai azonban a német elnevezést részesítették előnyben, s az utolsó körbe bejutott 50 név közül végül a Hópehely kapta a legtöbb szavazatot. A hivatalos indoklás szerint az mégsem emberi név, azaz a maga módján jelzi az ember és az állat közötti távolságot, ugyanakkor szépen cseng, s tökéletesen illik viselőjére.

S rögtön ezután lóhalálában meg is kezdődött a név levédése, hisz számolni kell azzal, hogy Flocke márkanévvel - akárcsak Knut esetében történt - heteken belül kulcstartók, táskák, pénztárcák, ágyneműk - elsősorban párnák - törülközők, sapkák, trikók, továbbá naptárok, képeslapok, CD-k és DVD-k tömege jelenik meg.

Flocke a péntek esti orvosi közlemény szerint ragyogóan érzi magát. Immár mindkét szemével pislog, megpróbál kúszni is, ragyogó étvágya van, súlya rohamosan gyarapszik. Így legutóbb 3150 grammot nyomott a mérlegen, ami a szakértőket általános megelégedéssel töltötte el. Ha így fejlődik tovább, minden remény megvan arra, hogy a hófehér kis bocs - mint az állatkert vezetője nyilatkozta - igazi hógolyó, sőt lavina lesz, egyben pedig a nürnbergi elöljárók elképzelése szerint mindenekelőtt a környezetvédelemért, illetve a klímaváltozás ellen folytatott harc fő jelképe.

Ha minden rendben lesz, Flockét március végén, legkésőbb április elején mutathatják be a nyilvánosságnak.

Értesülések szerint a nürnbergi illetékesek megkezdték az állatkert bővítésének és korszerűsítésének tervezését. Knutot ugyanis Berlinben egy év alatt mintegy 3 millióan keresték fel, s ki tudja, hogy Hópehely - bájos hölgy lévén - nem lesz-e még népszerűbb.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását