2024. április 19. - Emma

Digitális palatábla-program 2009-től

Várhatóan 2009-től, öt év alatt, 80-100 ezer diák juthatna kifejezetten az oktatás igényeinek megfelelő digitális palatáblához - erről Magyar Bálint, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség államtitkára beszélt az Educatio 2008 kiállításon pénteken a fővárosban.
2008. január 18. péntek 14:09 - Hírextra
A tervek között szerepel az is, hogy uniós forrásokból a 60 ezer tanteremből és a 25 ezer szaktanteremből 35 ezret látnak el számítógépből, projektorból és interaktív táblából álló "csomaggal".

Magyar Bálint azt mondta, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek az eszközök növelik a diákok tanulási motivációját, s javítják a tanulás folyamatát.

Uniós források bevonásával szeretnék az internethez való kapcsolódási sebességet is növelni, 10 megabit/szekundumra.

A felnőttképzés kiterjesztése jegyében Szülő-Suli program is indulna, amelynek részeként mintegy 100 ezer szülő ismerkedhetne meg a digitális írásbeliséggel, vehetne részt nyelvtanfolyamokon.

Magyar Bálint bemutatta az érdeklődőknek a Sulineten pénteken közzétett új digitális tananyagcsomagot is. A biológia, kémia, matematika, fizika tananyagok új generációja 250 leckéből áll, s egyenként 18 elemből épülnek fel. A tananyagokat az iskolákban a frontális pedagógia keretében is használhatják a pedagógusok, de a diákok számára otthonról is elérhető, megkönnyítve tanulmányaikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását