2024. április 16. - Csongor

Bagdatisz törökellenes videója

Törökellenes megnyilatkozást tett egy tavalyi videófelvételen Markosz Bagdatisz ciprusi teniszező, akit emiatt keményen bíráltak. Az ausztrál nyílt bajnokság 15. kiemeltje nem kér bocsánatot.
2008. január 18. péntek 11:42 - Hírextra

Az egyik videós internetes oldalon, amelyre az AP pénteki jelentése szerint csak most figyeltek fel, a görög ciprióta italozó barátaival együtt azt kiabálja, hogy "törökök kifelé!" A mondat hátterében az áll, hogy Ciprus megosztott a görög és a török lakosság között: 1974 júliusában görög katonatisztek - Athén támogatásával - puccsot kíséreltek meg, válaszul Ciprus északi részén török csapatok szálltak partra, s a kettészakadt szigeten - a fővárost is kettévágva - demarkációs vonalat húztak.

"A felvétel még 2007-ben készült, és így próbáltam meg tiltakozni a jelenlegi helyzet ellen. Nem kívánok az üggyel foglalkozni, a játékra akarok koncentrálni" - jegyezte meg Bagdatisz, aki 2006-ban finalista volt Melbourne-ben.

Az ausztráliai török kisebbség szerint a teniszező megjegyzése egyértelműen rasszista jellegű.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását