2024. április 25. - Márk

Tüntethet a Magyar Gárda

A rendőrség tudomásul vette a Magyar Gárda bejelentését, a szervezet demonstrálhat pénteken a Józsefvárosban - mondta az MTI-nek Tafferner Éva,a BRFK szóvivője. A kerületi képviselő-testület tiltakozik a tüntetés ellen.
2008. január 17. csütörtök 17:15 - Hírextra

"Tudomásul vettük, mert nem áll fent a bejelentéssel kapcsolatban olyan törvényi feltétel, amely alapján ezt tiltani lehetne. Két esetben tudunk tiltani egy rendezvényt: ha a rendezvény miatt a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, illetve ha az népképviseleti szerv vagy bíróság működését veszélyezteti" - mondta Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tafferner Éva hozzátette: a rendőrég megfelelő eszközökkel, megfelelő létszámban biztosítja majd a rendezvényt.

A szervezet weblapja szerint a Magyar Gárda a közbiztonság romlása ellen szervezi a békés demonstrációt. Az eseményen gyertyát gyújtanak annak a tizennyolc éves fiúnak az emlékére, akit egy héttel ezelőtt a tervezett tüntetés helyszínén halt meg egy utcai verekedésben.

A demonstráció ellen szerdán nyilatkozatot fogadott el a józsefvárosi képviselő-testület. A testület egyhangúlag kimondta, hogy a VIII. kerület közélete és közterületeinek nyugalma érdekében elzárkózik minden olyan párt, egyesület és civil szervezettől, illetve azok rendezvényeitől, amelyek szélsőséges, gyűlöletkeltő elveket vallanak, és fellépésükkel veszélyeztetik a Józsefváros többségi és a kisebbségi lakosságának harmonikus együttélését - tájékoztatta az MTI-t Csécsei Béla, a kerület polgármestere.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását