2024. április 19. - Emma

Már tizenheten haltak meg

Meghalt egy negyvenhét éves hajléktalan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen egy lakatlan házban, így ezen a télen eddig már tizenheten vesztették életüket a megyében a hideg miatt - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t csütörtökön.
2008. január 17. csütörtök 18:11 - Hírextra

A megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának közlése szerint a legtöbben, tizenöten, kihült otthonukban, illetve ittas állapotuk miatt vesztették életüket. A 2006-2007-es téli időszakban szintén tizenöten haltak meg ilyen körülmények miatt Borsodban.

A hideg eddig két hajléktalan halálát okozta, ugyanakkor hajléktalan sem 2005-ben, sem pedig 2006-ban nem veszítette életét emiatt.

A kommunikációs iroda közleménye emlékeztet arra: harmadik éve annak, hogy a téli hónapokban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott figyelmet fordít a hajléktalanokra. A főkapitányi utasítás értelmében az életveszély, a fagyhalál elkerülése, valamint az őket veszélyeztető bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrök is kötelesek humánusan fellépni és segítséget nyújtani az arra rászorultaknak.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a rendőrség ugyanakkor együttműködik a Magyar Vöröskereszt regionális diszpécserszolgálatával, karitatív szervezetekkel, egészségügyi intézményekkel, a közterület felügyelet munkatársaival, valamint számít a polgárőrség támogatására is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását