2024. május 2. - Zsigmond

Mao helyett Napóleon

Egy kacsintó Mao-figurát dühös Napóleon váltott fel a Citroen egyik reklámján, miután a spanyolországi kínai közösséget feldúlta, hogy a hajdani kommunista vezetőt karikatúraszerű ábrázolásban marketingkampányra használták fel. A francia cég Kínában és Sp
2008. január 17. csütörtök 17:48 - Hírextra

Az előző hirdetés a kommunista Kína első vezetőjét hunyorítás közben, grimaszolva jelenítette meg. A Citroen visszavonta a hirdetést és ígéretet tett arra, hogy többé nem veti be Maót.

A spanyolországi marketingkampány új arca most Napóleon: a lapokban feltűnt új hirdetésen a Spanyolországot egykor leigázó francia császár látható dühös arccal egy Citroen gépkocsi fölött. A jelszó ugyanaz, mint ami a korábbi "maós" képen volt: "Adjátok meg Cézárnak, ami Cézáré!" - bár az antik rómaiakhoz sem Maónak, sem Napóleonnak nem volt sok köze.

Az AFP kérdésére a Citroen szóvivője elmondta, hogy a cég Mao "nem helyénvaló" ábrázolását illetően egy Kínában közzétett közleményben kért bocsánatot, továbbá hasonló tartalmú levelet küldött Kína madridi nagykövetének is. A Citroen azonban hozzáfűzte, hogy itt "könnyed, humoros kampányról" volt szó, és más történelmi személyiségeket a jövőben is felhasználhat a márka reklámozására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását