2024. április 25. - Márk

Bűntényt leplezett le a kutya

Fantasztikus képességekről tett tanúbizonyságot egy Terra nevű német juhászkutya Moszkvában: éjnek évadján felkeltette a gazdiját, rábírta, hogy kivigye az utcára, és elrángatta egy bűncselekmény helyszínére. Terrának köszönhetően a tettesek nyomban rács
2008. január 17. csütörtök 17:35 - Hírextra

A kutya addig sírt és rohangált fel-alá, amíg gazdája felkelt, s kiment vele az utcára: Terra repült lefelé a harmadik emeletről, majd pórázát épp csak el nem tépve egy közeli ház udvarába, az ott lévő garázsokhoz rohant. A sötétben látni nem lehetett, de Terra gazdája nyögést és halk sóhajtozást hallott. Ezért mobilján hívta a rendőröket, akik alig három perc alatt a helyszínen termettek.

Mint kiderült, két rakodómunkás éppen megerőszakolt egy 35 éves asszonyt, akit előzőleg jól össze is vert.

A rendőrök nem győzték dicsérni Terrát, hogy olyan messziről meghallott valamit, s hogy ki tudta szűrni éppen a bűncselekmény hangjait a többi zajból.

A rendőrség egyik tenyészetének vezetője állította, hogy a maguk módján a juhászkutyák nagyon "okosak", de intellektusuk nincs, csupán néhány cselekvési sztereotípiát tanulnak meg és teljesítik gazdájuk parancsait. Egy magántenyésztő viszont a Komszomolszkaja Pravda című lap kérdésére felelve számos példát sorolt fel arra, hogy a kutyáknak néha van hatodik érzéke, s úgy vélte, az áldozat által kiadott hangok éppen olyan veszélyt jeleztek, amelyre ösztönösen reagált Terra.

Az ebnek egyébként kiváló, díjnyertes felmenői vannak, s ezért tenyésztésre akarták fogni, de a falka vezérállata nem tűrte meg az ifjú versenytársat, így került Terra mai gazdájához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását