2024. április 20. - Tivadar

A késelő kisfiúnak nevelésre van szüksége

Dr. Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, mint a gyermekek jogainak védelméért fokozott felelősséget vállaló ombudsman kiemelten fontosnak tartja, hogy a késelésről elhíresült 12 éves román kisfiú nagy nyilvánosságot kapott esetének kap
2008. január 17. csütörtök 17:26 - Hírextra

Büntetőjogi szankciók helyett a gyermek társadalomba történő beilleszkedésére, a megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen egyetlen gyermekről sem lehet lemondani.

Az eset rávilágít arra is, hogy az uniós csatlakozásból és a belső határok megszűnéséből eredően következő új, sürgősen megoldandó kérdésekre is fel kell készülni, a migráció nem csak felnőtteket, hanem a gyermekkorúakat is érintő társadalmi jelenség.

Ezért is szentel az ombudsman 2008-ban különös figyelmet a gyermekjogoknak és annak, hogy előmozdítsa a gyermek mindenek felett álló érdekét szem előtt tartó szemlélet érvényesülését. Az ombudsman vizsgálatot indított az ügy kapcsán. A vizsgálat befejezését követően, annak megállapításairól a közvéleményt haladéktalanul tájékoztatja.

az állampolgári jogok országgyűlési biztosa

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását