2024. április 25. - Márk

Ne közpénzből kampányoljanak!

A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferencet és a kormányt, hogy állítsa le a népszavazással kapcsolatos, közpénzből folytatott pártkampányt - mondta az ellenzéki párt operatív igazgatója szerdán, Budapesten.
2008. január 16. szerda 13:23 - Hírextra

Sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy reklámkampányával a kormányzat közpénzből több mint egymilliárd forintot költ a megszorításokkal kapcsolatos magyarázkodásra. A Fidesz felszólítását szerdán írásban is eljuttatja a kormányfőnek.

Nyitrai Zsolt közölte: a Fidesz számára elfogadhatatlan, hogy a kormány, miközben megszorító intézkedéseket hoz, bevezette a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, a tandíjat, közpénzen folytat olyan kampányt, amelyben hirdetések útján magyarázza a megszorításokat. Szerinte ez a kormányzat népszavazási ellenkampánya, amit különböző fizetett hirdetések útján, az interneten, az írott és elektronikus sajtóban folytat.

A kormányzat fél a népszavazás intézményétől, fél a három igenes népszavazás eredményétől. Megjegyezte: a népszavazás ügyében az MSZP természetesen kampányolhat, de pártpénzen.
Arra a kérdésére, hogyan lehet elválasztani, mi a kormány és mi a párt kampánya, Nyitrai Zsolt kijelentette: az MSZP és az SZDSZ parlamenti képviselői voltak azok, akik a parlamentben ezeket a döntéseket meghozták. Úgy vélte, az ellenvéleményt, amit a Fidesz kezdeményezése ellen hallani lehet, nem a párt, hanem a kormány mondja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását