2024. április 29. - Péter

Ne hagyd magad

Országos diszkriminációs jelzőrendszert indítottak fogyatékos emberek számára civil szervezetek; a "Ne hagyd magad!" elnevezésű fogyatékosságügyi antidiszkriminációs program célja az értelmi sérültek, halmozottan fogyatékosok és autisták egyenlő bánásmódj
2008. január 16. szerda 16:36 - Hírextra

A program gerincét a jelzőrendszer képezi, de ezen kívül négy nagyvállalatnál esélyegyenlőségi tervet készítenek, valamint antidiszkriminációs képzést indítanak a szociális foglalkoztatásban résztvevő szervezetek számára - közölte Gazsi Adrienn, a program vezetője, a Kézenfogva Alapítvány jogi munkatársa.

Elmondta, hogy egy helyi tarifával működő kék számon az egész ország területéről várják azok jelentkezését, akik fogyatékosságuk okán kerültek hátrányos helyzetbe például foglalkoztatási, lakhatási vagy oktatási területen.

Bejelentést telefonon és e-mailen keresztül lehet tenni, a jogi szakértők pedig diszkrimináció gyanús esetekben különféle jogorvoslati lehetőségekkel élnek.

Az országos hatáskörű programot a Kézenfogva Alapítvány, a Szimbiózis Alapítvány, valamint az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége valósítja meg az Európai Unió PHARE ACCES Átmeneti programjának támogatásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását