2024. április 20. - Tivadar

Merre tovább, Ferencváros?

Érvényes, de eredménytelen volt az FTC Üllői úti ingatlanára kiírt újabb pályázat. A beadványt a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács bírálta el. Az indoklás szerint a pályázati kiírásra ketten jelentkeztek: a Neuchatel Financial Ltd. azonban a pályázati dok
2008. január 16. szerda 19:16 - Hírextra
A másik jelentkező, "az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. által benyújtott pályázati anyagban szereplő, az ingatlanokra vonatkozó vételár-ajánlat a pályázati kiírásban meghatározott limitárnál mintegy 1 milliárd forinttal alacsonyabb. A pályázó mindemellett nem vállalta, hogy megfizeti az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételárát: olyan feltételeket támasztott, melyeket a pályázati kiírás nem tett lehetővé" - olvasható a hivatalos közleményben.

Ez volt az ötödik eredménytelen pályázat az Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlanokra. Az ingatlanokra először 2005 novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket.

Az angol Esplanade korábban kétszer is pályázott az Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére, ám minden alkalommal eredménytelenül próbálkozott. Az ingatlanforgalmazó céget birtokló Kevin McCabe, az angol Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosa korábban úgy nyilatkozott, hogy sikeres pályázat esetén akár 30 millió eurót is hajlandó lenne befektetni a ferencvárosi futballklubba.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy már következő ülésén foglalkozni kíván egy újabb értékesítési eljárás mielőbbi megindításának lehetőségével.
A ferencvárosi klub az alábbi közleményben fejezte ki sajnálatát az eredménytelen pályázat miatt, ami a zöld-fehérek szerint a magyar labdarúgásra is nagy csapás.

"A KVI december 28-án, az FTC tenderén az angol befektető pályázatát érvényesnek és elfogadhatónak tartva továbbította és javasolta elfogadásra az MNV Zrt tanácsa számára. A mai napon, január 16-án a MNV Zrt tanácsa ennek ellenére érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította a pályázatot a közleményükben megfogalmazott okok miatt, amelyet mély megdöbbenéssel vesz tudomásul a Ferencváros vezetése.

Érthetetlen, hogy elutasították egy olyan befektető már érvényesnek nyilvánított pályázatát, aki évente több százmillió Eurót költ labdarúgásra, aki egy mai kornak megfelelő új stadiont építene a magyar sportnak, aki hozzájárult volna ténykedésével, beruházásaival a magyar labdarúgás felemelkedéséhez."

A közlemény végén a ferencvárosi vezetőség megköszöni a klub drukkereinek több éves hűséges kitartását. Az irányítók bíznak abban, hogy hamarosan új pályázatot írnak ki az Üllői úti ingatlanegyüttesre és sikerül találni egy befektetőt.

A ferencvárosi drukkerek különböző internetes fórumokon titakozó megmozdulást szerveztek szerda estére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt épületéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását