2024. május 6. - Ivett, Frida

Gurmai Zita is felszólalt

2008. január 15-én dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő felszólalt Strasburgban az Európai Parlament plenáris ülésén. A képviselő asszony Roberta Angelilli olasz európai parlamenti képviselő "Az EU gyermekjogi stratégiája felé" című jelentésére re
2008. január 16. szerda 20:55 - Hírextra
Ez nemcsak a gyermekek jogainak szempontjából meghatározó jelentőségű, hanem az európai integráció elmélyítésében is fontos.

Elmondta, hogy egy befogadó és biztonságos Európa megteremtését csak a gyermekek megfelelő gondozása és jogi védelme segíti elő, amely a tagállamok felelőssége is. Kiemelte, hogy közösen kell dolgozni azon, hogy ne legyen gyermekszegénység, társadalmi kirekesztettség és hátrányos megkülönböztetés.

A plenáris ülésen elmondottak megvalósításának érdekében Gurmai Zita január 16-án délelőtt találkozott Franco Frattinivel, az Európai Bizottság alelnökével. Frattini biztos úr üdvözölte a képviselő asszony gondolatait a gyermekek támogatásával kapcsolatban, és egyetértettek abban, hogy a gyermekjogok kiemelkedően fontos területét képezik az európai politikának.

Gurmai Zita felvetéséhez, miszerint a gyermekeket jobban bele kellene vonni az európaiság gondolatába Frattini biztos úr csatlakozott. Ennek eredményeképpen kezdeményezés is született egy az idei kultúrák közötti párbeszéd évének szellemében rendezendő versenyre, mely az európai iskolák mindegyikét érintené.

Frattini úr szavaival élve a gyermekek a kultúrák közötti párbeszéd legnagyszerűbb követei, mivel nekik nincsenek előítéleteik játszótársaikkal szemben. Ezeknek szellemében a képviselő asszony és Frattini biztos teljes egyetértésben képzeli el az idei évet, mint a gyermekek és a kultúra összekapcsolódásának sikeres megvalósítását.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását