2024. május 16. - Mózes, Botond

Dakar helyett Bakony

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára megerősítette a hírt, hogy a Dakar-rali szervezői megbeszéléseket folytatnak a magyar kormány képviselőivel, s "a megbeszéléseken egyebek között egy esetleges áprilisi, Veszp
2008. január 16. szerda 08:52 - Hírextra

A lap információi szerint a Dakar-ralit szervező, s a rendezvény jogait is tulajdonló francia cég, az Amaury Sport Organisation (ASO) - a sivatagi körülményekhez ugyan nem hasonlító, ám a hazai ralifutamoknak rendszeresen otthont adó - Várpalota és Veszprém környéki lőterek murvás pályáin képzeli el a nyolc-tíz napos versenyt, amelyen a Dakar mezőnye venne részt. Az ASO a január elején lefújt idei versenyért szeretné kárpótolni a versenyzőket.

Az ASO vezetői eredetileg a 2010-es Dakar-rali prológjának magyarországi megrendezéséről folytattak egyeztetéseket Budapesten - emlékeztetett Ujhelyi István, aki arra is kitért, hogy a cég tervei között egy Balaton márkanevet viselő, ötfordulós nemzetközi sportrendezvény megszervezése is szerepel. Ezen a franciák kerékpározásban, úszásban, maratoni futásban, vitorlázásban és golfban is megszerveznének egy-egy nagyszabású balatoni sporteseményt.

Az államtitkár azt ígérte, néhány napon belül tájékoztatja a közvéleményt a részletekről - olvasható a Népszabadságban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását