2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A lettek lelépték a lengyeleket

A magyarokkal hétfőn találkozó, házigazda lett válogatott simán legyőzte Lengyelország legjobbjait vasárnap a női kosárlabda Európa-bajnokságon.
2009. június 8. hétfő 06:50 - HírExtra
A liepejai Olimpiskais Centrs már a felvezető zenés műsor, a kórus által előadott himnusz és Nar Zanolin, az európai szövetség főtitkárának nyitóbeszéde alatt csaknem szétrobbant - hát még amikor kiderült, hogy a lengyeleknek esélyük sincs megszorítani a hazai kedvenceket!

A 2007-ben a földrész legjobbjává választott Anete Jekabsone-Zogota és az Euroliga-ezüstérmes - az elődöntőben az MKB-Euroleasing Sopront verő - spanyol Salamancát erősítő Gunta Basko egyaránt brillírozott, miközben az ellenfél elesettsége többeket a magyar csapat néhány órával korábbi produkciójára emlékeztette.

A tomboló hangorkán természetesen a második félidőben is kitartott, a vendégek jobbára csak asszisztáltak a balti bemutatóhoz, így egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazai diadal.

A lelátón válogatott társaival együtt helyet foglaló Fegyverneky Zsófia bizakodóan nyilatkozott a hétfői megméretésről.

"Nekünk elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, nem az ellenfél játékára. Az elmúlt egy hónapban a felkészülési meccseken megmutattuk, hogy bárkivel tudunk szoros meccset vívni, és a letteknek is van gyenge pontjuk" - mondta az MTI-nek.

Rátgéber László szövetségi kapitány elismerően beszélt a baltiakról:
"Ebben a stílusban játszanak 3-4 éve, így lettek negyedikek az Eb-n, és így jutottak ki a pekingi olimpiára. Most is tele vannak önbizalommal, és szétfutják, leindítják a lengyeleket. Jakebsonét és Baskót nem lesz egyszerű megállítanunk."

Eredmény, 1. forduló, B csoport:
--------------------------------
Lettország-Lengyelország 86-51
korábban:
Görögország-Magyarország 59-43

A hétfői program magyar idő szerint:
Lengyelország-Görögország 14:45 ó
Lettország-Magyarország 19:15 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását