2024. május 9. - Gergely

Autóböjtöt hirdet az egyház

Negyvennapos autóböjtöt hirdet az osztrák evangélikus és a katolikus egyház. Adjunk lélegzetvételnyi szünetet a klímának, hagyjuk az autót negyven napra a garázsban - szól a felekezetközi kezdeményezés mottója.
2008. január 16. szerda 15:50 - Hírextra

A cél, hogy nagyböjt idején, hamvazószerdától húsvét vasárnapig - február 6-tól március 22-ig - vallástól függetlenül minél többen járjanak gyalog, biciklivel és busszal meg villamossal, vagy legalább hozzanak össze utazóközösséget és használják közösen az autót, hogy egy kocsiban ne csak egy ember üljön.

"Az autó az életünk középpontja és folyton a mobilitásról beszélünk, pedig minden reggel a dugóban ülünk" - nyilatkozott Hansjörg Lein, az evangélikus egyház szuperintendánsa. Szerinte az akció olyan, mint Dávid harca Góliát ellen, de mégis ösztönözni kell az embereket, hogy gondolkozzanak el végre arról, mi mindent áldoznak fel a mobilitás oltárán.

Franz Scharf, a bécsi egyházmegye segédpüspöke, az autóböjt katolikus vezetője hozzátette: a klímaváltozás jeleiben bővelkedő tavalyi évnek is az a tanulsága, hogy a téma húsba vágóan fontos.
A húsvét előtti autó-nagyböjtöt egyébként három éve hirdette meg először a két felekezet. Tavaly 3600 osztrák tartotta be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását