2024. május 16. - Mózes, Botond

A Heti Válasz politikai kapcsolatokat lát az iskola átadásánál

Egy politikuscsemeték körében népszerű magángimnáziumi alapítványnak passzolná át Újbuda balliberális vezetésű önkormányzata a Farkasréti Általános Iskolát, a kedvezményezett középiskola diákja többek között Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármester fia és Gyurc
2008. január 16. szerda 16:03 - Hírextra

A kormányszóvivői iroda a hetilap megkeresésére rosszindulatú feltételezésnek nevezte, hogy kapcsolat lenne az önkormányzati döntés és aközött, hogy a miniszterelnök gyermekei melyik iskolába járnak.

A Heti Válasz szerint Lakos Imre XI. kerületi SZDSZ-es alpolgármester járhatott közben az ügyben.
A hetilap felidézte: tavaly decemberben derült ki, hogy a szocialista Molnár Gyula polgármester vezette XI. kerületi önkormányzat át akarja adni az általa fenntartott Farkasréti Általános Iskolát a Pasaréti Gimnáziumot fenntartó magánalapítványnak.

Az önkormányzat december 18-án tájékoztatta a tanárokat és a szülőket a tervről. Egy nappal később a közgyűlés elfogadta Bács Márton alpolgármester előterjesztését az iskola átadásáról. Ha minden az önkormányzat tervei szerint alakul, a sasadi városrész egyetlen általános iskolája fizetős magániskolává válik, az alapítvány pedig ötven évre bérbe veheti az épületet, de az első három évben nem kell bérleti díjat fizetnie - olvasható a cikkben, amely kitér arra is, hogy a már ott tanulók ingyen fejezhetik be tanulmányaikat, de a 2008 szeptemberében felvett diákoktól az alapítvány évi 200 ezer forint tandíjat kérhet.

A Heti Válasz beszámolt arról is, hogy az 1938-ban épült általános iskola diákjainak 60-70 százaléka a közvetlen környéken lakik, az intézmény kihasználtsága évek óta százszázalékos, korszerű uszodája és tornaterme van. Véleményük szerint pusztán szakmai szempontból logikusabb volna összevonni a kerületben található két gyengén kihasznált gazdagréti intézményt, ha az önkormányzat mindenképpen takarékoskodni akar.

A Heti Válasz úgy tudja, az alapítványi fenntartású Pasaréti Gimnázium, amely ma a II. kerületben működik, régóta keresett tágasabb helyet.

A hetilap megkereste a XI. kerületi önkormányzatot, nem tartják-e összeférhetetlennek, hogy a Lakos Imre alpolgármesterhez kötődő magángimnázium kapja meg a kerület egyik közoktatási intézményének fenntartói jogát, Bács Márton alpolgármester azonban többszöri megkeresésükre sem nyilatkozott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását