2024. május 2. - Zsigmond

Választás ösztönző diákperformansz

A Szerbiai Diákszövetség kedden a politikai kampányokban ritkán használt eszközzel, utcai performansszal buzdította a belgrádi fiatalokat arra, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a hét végén esedékes elnökválasztáson.
2008. január 15. kedd 22:20 - Hírextra
"A választás nem lutri - válaszd meg a jövődet!" jelszó jegyében a szerb főváros központi terén tartott előadásra az adott okot, hogy a 18 és 30 év közti szerb választók körében nagyon alacsony, mindössze 10 százalék körüli a voksolási hajlandóság. Több választás tapasztalatai szerint a két legaktívabb szavazóréteg: a nyugdíjasok és azok, akik a börtönbüntetésüket töltik. Az utóbbiaknak több mint 96, az előbbieknek több mint 94 százaléka szokta leadni a voksát.

Éppen ezért a Trg Republikán (Köztársaság tér) szavazófülkét állítottak fel, amelyet nyugdíjasnak és rabnak beöltözött szereplők vettek körül, akadályozva ezzel egy fiatalt abban, hogy eljusson a fülkéhez. A lelkesen voksolni akarónak - sokszori próbálkozás után - mégis sikerült célhoz érnie, kiváltva ezzel az előadást néző járókelők lelkes tapsát.

Ki kell rángatni a fiatalokat az apátiából. El kell mondanunk nekik, hogy együtt, mi fiatalok, képesek vagyunk változtatni a dolgok jelenlegi állapotán, és megválaszthatjuk, milyen jövőt akarunk - mondta az előadás egyik szervezője.

A kampánycsend beköszöntéig, csütörtök éjfélig még Szerbia 11 városában tartanak hasonló performanszokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását