2024. április 25. - Márk

Ismét sztrájkba lépnek a közalkalmazottak

Csütörtökön 24 órás sztrájkkal tiltakoznak a görög közalkalmazottak a kormány megszorító intézkedései és a további várható leépítések ellen.
2010. április 22. csütörtök 18:41 - HírExtra
A munkabeszüntetés megbénította a közszolgáltatásokat így a közösségi közlekedést is, ugyanakkor a légi irányítók a munka felvétele mellett döntöttek, tekintettel az izlandi vulkáni hamu okozta korábbi kiesésekre. A szakszervezetek attól tartanak, hogy a most bejelentett, még a korábbi becslésnél is nagyobb államháztartási hiány, valamint az IMF-fel és az EU-val az esetleges hitelfelvételről jelenleg folyó tárgyalások további megszorításokra sarkallják a kormányt.

Az eddig meghirdetett átfogó reformok célja az adóalap szélesítése - a korábban adó- és járulékmentességet élvező bevételek adóztatása - és az adóelkerülés visszaszorítása. A köztudottan széles körben, és változatos módszerekkel gyakorolt adóelkerülés becslések szerint évi 15 milliárd euró bevételkiesést okoz, ami nagyjából feleakkora összeg, mint a tavalyi államháztartási hiány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását