2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Sarkozy kisfia életveszélyben?

Michele Alliot-Marie francia belügyminiszter egy keddi rádióinterjúban megerősítette azt a lapértesülést, miszerint Nicolas Sarkozy államfő 10 éves, Louis nevű kisfiát mobiltelefonján halálosan megfenyegették. Az ügyben egy 21 és 22 éves férfit a múlt hét
2008. január 15. kedd 21:35 - Hírextra
A Le Point című politikai hetilap internetes oldalán hétfőn azt állította, hogy az ügyben a köztársasági elnök elvált feleségének első házasságából származó egyik lányát, Louis féltestvérét is meghallgatja majd a bíróság. Jeanne-Marie ugyanis a "fenyegetőt" SMS-ben kérte, hogy hagyja abba öccse rendszeres zaklatását.

A nyomozás szerint az egyik francia mobilszolgáltató alkalmazottja - akinek hozzáférése volt a társaság VIP-előfizetői listájához -, adta meg a telefonszámot egyik barátjának. A két férfi úgy tudta, hogy az Cécilia Sarkozy, az exelnökné magánhasználatú mobilszáma. A készüléket valójában az elnöki pár fia, a 10 éves Louis használta.

A számhoz illegálisan hozzájutott férfi 2007. augusztusa óta többször felhívta a kisfiút, majd 2008 januárjában azt közölte vele: "Most meghalsz!". A megijedt gyermek ekkor beszélt először édesanyjának a telefonálgató férfiról, aki arra kérte Louis-t, hogy azonnal értesítse édesapját. Nicolas Sarkozy közbenjárást követően néhány nappal a rendőrség azonosította és előállította a telefonálót és azt a személyt is, akitől az a telefonszámhoz hozzájutott - számolt be a Le Point.

A két, büntetlen előéletű férfinak "fenyegetőzésért, lopásért és szolgálati titok megsértéséért" kell felelnie a bíróságon, amelyért öt év börtönbüntetésre ítélhetőek. Rendőrségi források szerint "szimpla ostobaságból" csinálták az egészet és a nyomozás alapján úgy tűnik, hogy másokat is megfenyegettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását