2024. március 29. - Auguszta

Önkéntes közmunka "a négyes metró barátaival"

Erősen viccgyanús plakátok lepték el a város több pontját, amelyeken "a négyes metró barátai" hívják csütörtök délelőttre önkéntes közmunkára a budapestieket; a Városháza tagadja, hogy köze lenne a dologhoz - írta a keddi Népszabadság.
2008. január 15. kedd 08:56 - Hírextra

Az eset pikantériája, hogy azt a honlapot, amelyen ugyanezt a felhívást népszerűsítik, a Főpolgármesteri Hivatal postacímére jegyeztették be, de fiktív, csupa egyesből álló faxszámmal - olvasható a cikkben.

Még a Főpolgármesteri Hivatal falán is megjelentek a "négyes metró barátainak" plakátjai - hívta fel a figyelmet a lap, amely a felhívás szövegét is részletesen idézi.

Az idézetek szerint a "négyes metró barátai" otthonunk legnagyobb beruházásának tartják a négyes metrót, de hozzáteszik: "vannak olyanok, akik el akarják venni" az örömüket. Ők viszont hisznek abban, hogy "megérdemeljük ezt a négyes metrót", és be akarják bizonyítani, hogy "akár az Európai Unió támogatása nélkül is meg tudjuk építeni" a földalattit.

Mint írják, "most rajtunk a sor, liberálisokon, konzervatívokon, szocialistákon", ezért a Rákóczi térre várnak minden városát szerető polgárt, hogy sisakkal, kesztyűvel felszerelkezve segítsen metrót építeni. A felhívás azzal a célkitűzéssel zárul, hogy "Metropoliszt, a Keletitől Kelenföldig!"

A Népszabadság érdeklődésére a Városháza tudatta: nincs köze a kezdeményezéshez. A lap szerint a hivatalban úgy vélik, médiahackről - hitelesnek tűnő, de valótlan, a sajtó számára előkészített történetről - lehet szó.

A DBR Metró Projekt Igazgatóságnál a lapnak azt is elmondták, hogy a "négyes metró barátainak" plakátjain és a honlapján szereplő arculati elemek használati joga őket illeti, ezért jelenleg azt vizsgálják, milyen jogi lépéseket tehetnek az ügyben.

A Népszabadság e-mailben kapcsolatba lépett az M4 Barátai elnevezésű szerveződéssel, akiknek illetékesei a megkeresésre azt jelezték: számításaik szerint csütörtökön legalább százan összejönnek a Rákóczi téri munkagödörnél. Mint kifejtették: örülnének annak, ha Demszky Gábor is eljönne közéjük, "hiszen nagyon sokat tett a Négyes Metróért".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását