2024. május 3. - Tímea, Irma

Egy évig csak jótékonykodik a filmsztár

Jet Li, a kungfufilmek kínai sztárja bejelentette, hogy egy évre visszavonul a filmezéstől és minden idejét jótékonysági alapítványának szenteli.
2008. január 15. kedd 08:52 - Hírextra

Az akciósztár egy pekingi hotelben tartott sajtókonferencián elmondta, hogy eddig már két amerikai ajánlatot dobott vissza, s ezzel mintegy 27,6 millió dolláros (átszámítva 4,7 milliárd forintnyi) jövedelemtől esett el. Elhatározása mégis szilárd: az általa létrehozott Jet Li One Foundation Project elnevezésű alapítványban munkálkodva tölti ezt az évet. A jótékony szervezet a kínai Vöröskereszt Társasággal karöltve gyűjt adományokat a világ természeti katasztrófát szenvedett áldozatainak megsegítésére, és a lelki betegségekben szenvedő fiatal kínaiak számára.

"Nagyjából 30 millió 15-35 éves kínai szenved lelki betegségektől. Sokuk öngyilkosságot követ el" - ecsetelte a szomorú statisztikát a 44 éves mozihős.

Jet Li alapítványa tavaly 10 millió jüant (azaz 245 millió forintot) szedett össze Kínában. A keresett kungfusztár akár filmjei nyereségének egy részét is eladományozhatná, de ez nem fér össze filozófiájával: "Nem az összeg a fontos, ami összegyűlik. Az a célunk, hogy kihozzuk a jóságot és részvétet az emberekből" - fogalmazott a színész.

Li élete gyökeresen megváltozott, amidőn 2004-ben családjával együtt a halál torkából menekült meg a cunami sújtotta Maldív-szigeteken, ahova nyaralni érkeztek. "Eddig ért a víz" - jelezte az állánál, s elmesélte, hogy kislányát, akit elragadott az ár, egy szállodai alkalmazott mentette meg.

Az alapítvány tevékenységében más ismert filmsztárok is részt vesznek, köztük Ang Lee tajvani rendező, Jackie Chan hongkongi akcióssztár és Andy Lau színész.

Jet Lit legutóbb a War című akcióthrillerben láthatta a magyar közönség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását