2024. április 16. - Csongor

Inkább puszit adjunk az influenzásnak

A közhiedelemmel ellentétben jobban elkerülhetjük az influenzát, ha járvány idején üdvözléskor inkább puszit adunk, mint kezet fogunk.
2008. január 15. kedd 10:44 - Hírextra

Higiénés kérdésekben szakértő angol és amerikai kutatók az American Journal of Infection Control című tudományos lapban publikáltak egy tanulmányt, amelyben elmagyarázzák, hogy influenza vagy más vírus támadása idején a kezek tisztaságára kell elsősorban ügyelni. A kezeken keresztül könnyen megfertőződhetünk, amikor megérintjük a szemünket vagy az orrunkat.

A kézmosásnak nagyon alaposnak kell lennie, szappannal és bő, folyóvizes öblítéssel kell történnie. Ha nem így teszünk, mintha nem is mostuk volna meg.

A szakemberek azt javasolják, hogy legyen mindig nálunk alkoholt tartalmazó fertőtlenítő kendőcske, amellyel letisztíthatjuk kezünket akkor is, ha nem áll rendelkezésünkre mosdó. Ez főként utazás esetén fordulhat elő.

Mindenesetre, ha hozzánk közelállóval találkozunk, aki láthatóan náthás vagy fáj a torka, és habozunk, hogy szokásunknak megfelelően megcsókoljuk-e, a legrosszabbat választjuk, ha kompromisszumos megoldásként kezet szorítunk vele.

A legjobb persze se puszilkodni, se ölelkezni, hanem messze elkerülni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását