2024. április 18. - Andrea, Ilma

Magyar cég sikere Amerikában

Európai sikerei után a Nav N Go a tengerentúlt is meghódította. A magyar fejlesztőcég az észak-amerikai kontinensen elsőként mutatkozott be valódi 3D képi megjelenítésű navigációs szoftvermegoldásával. A házakat és domborzatot is valósághűen ábrázoló Nav
2008. január 14. hétfő 09:13 - Hírextra

Egy magyar cég Amerikában

A navigációs piac szakértői szerint 2012-re az Észak-Amerikában használatos navigációs eszközök mintegy 80 százaléka már a mostaninál sokkal fejlettebb technikájú, fényképszerű megjelenítést fog alkalmazni. Mivel az amerikai cégek még csak ismerkednek ezzel a technológiával, az európai GPS-navigációs piacon már jól ismert Nav N Go rendkívüli piaci előnyre tehet szert első "valódi" 3D-s navigációs szoftverével, a Nav N Go iGO 8-al, melyet a Las Vegas-i CES kiállításon mutatott be az amerikai közönségnek.

"Európában már bizonyítottunk, így Észak-Amerika teljesen logikus lépés számunkra. Mivel a GPS-alapú navigációs eszközök piaca az előrejelzések szerint 2006 és 2010 között 3 millióról 25 millióra emelkedik Észak-Amerikában, úgy gondoljuk, hogy tökéletes az időzítésünk. A CES kiállításon sok jelentős céggel kötöttünk partneri megállapodást, így reményeink szerint az amerikai vevőket is megnyerhetjük magunknak. A Las Vegas-i kiállítás sikere tovább erősíti üzleti pozíciónkat, így a navigációs piacon betöltött jelenlegi helyünkről 2008-ban csak előrébb léphetünk." - mondta Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója.

A Nav N Go az egyetlen olyan magyar cég, amely nem csak kijutott a CES-re kiállítóként, de egy kétszintes standdal hívta fel magára a figyelmet. Az érdeklődő újságírók a Las Vegas-i utakon ki is próbálhatták a Nav N Go vadonatúj Észak-Amerika szoftverét. A cég ügyvezető igazgatója egy Hummer Limousine-ban kísérte el a sajtó képviselőit, ahol megtapasztalhatták a 3D-s Nav N Go iGO 8 lenyűgöző előnyeit.

Tavasszal itthon is jön a Nav N Go iGO 8!

Az Európában már beharangozott, sőt, némely Mio, HP és Sony hardveren már élvezhető Nav N Go iGO 8 alapú navigációs szoftver egyesíti mindazt, amit a pontos térképek és a bravúros képi megjelenés nyújthat: a képernyőn a környező épületek és a nevezeteségek látványa, valamint a valósághűen elemelkedő utak és a domborzat segítik a navigálást.

Az egyedülálló megoldás tavasszal a magyar piacon is megjelenik: a Nav N Go iGO 8 Európa egy 2 GB-os microSD memóriakártyán tartalmazza majd teljes Európa térképét a 3D-s objektumokkal és domborzattal együtt. Emellett hazánkban először elérhetővé válik Észak-Amerika (USA és Kanada) térképe is, mely szintén egy 2 GB-os microSD memóriakártyán kerül forgalomba. A tervek szerint mindkét termék javasolt fogyasztói ára rendkívül kedvező lesz: az Európa térképet tartalmazó szoftver várhatóan 39.000 Ft-ba, míg az észak-amerikai változat 31.000 Ft-ba fog kerülni. A régi iGO My way felhasználók kedvezményes áron hozzájuthatnak majd az új, 3D-s szoftverhez, de természetesen azoknak is biztosítanak majd térképfrissítési lehetőségeket, akik nem szeretnék lecserélni korábbi szoftverüket. Az online update tavasztól térítés ellenében érhető el, a frissítések ára várhatóan 20.000 Ft körül alakul.

"A Nav N Go célja eddig is az volt, hogy sokak számára elérhetővé tegye a pontos navigáció élményét. Az új 3D-s szoftvermegoldás nem növeli meg igazából a termék árát, gyakorlatilag csak a hozzá tartozó térképadatokért kell fizetni tavasztól, a hűséges felhasználóknak pedig továbbra is biztosítunk kedvezményeket" - mondta Kátai Attila, a Nav N Go tartalomfejlesztési igazgatója.

A Nav N Go-ról:

A Nav N Go Kft. alapításának elsődleges célja az volt, hogy forradalmi megoldásokat kínáljon a műholdas navigáció terén. Szeretnénk elérni, hogy a GPS-navigáció sokak számára elérhető és könnyen kezelhető legyen. Az iGO My way GPS-navigációs szoftver nemzetközi sikerének köszönhetően vállalatunk rövid idő alatt jelentős növekedést ért el. Az általunk fejlesztett program ma már olyan világszerte ismert márkák termékeiben fut, amilyen a HP, a Sony PSP, a Clarion, vagy a Mio. Fejlesztéseinket rendszeresen mutatjuk be nemzetközi informatikai vásárokon, 2008-ban először a las vegasi CES kiállításokon is bemutatkoztunk. Tevékenységünk ma már messze túlmutat a navigációs szoftverfejlesztésen, hiszen programozóink számos jövőbe mutató megoldáson dolgoznak a mobil alkalmazásoktól a mobil játékszoftverekig. Innovációs készségünket és versenyképességünket a 2007-ben elnyert Üzlet&Siker Minősített Vállalkozás fődíja is bizonyítja, mely azt igazolja, hogy a Nav N Go Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozása.

Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását