2024. április 28. - Valéria

Idén nem ritkít a BKV

Ebben az évben csak a BKV új tarifáiról dönt a főváros. A járatok esetleges ritkításáról, vagy megszüntetéséről legkorábban jövő februárban határozhat a közgyűlés - hangzott el a főváros Városüzemeltetési bizottságának szerdai ülésén.
2007. december 5. szerda 15:44 - Hírextra
A BKV paraméterkönyvének módosításáról, vagyis a menetrendet és a járatokat érintő változtatásokról csak jövő februárban, vagy márciusban dönthet a főváros szakbizottsága, majd a közgyűlés. A közlekedési társaság addig a kerületek képviselőivel és civil szervezetekkel kíván egyeztetni. A BKV 2008-as tarifáiról december 20-án dönt a fővárosi közgyűlés.

A BKV vezetése beszámolt a 2007-es év tapasztalatairól és eredményeiről is. Ebben az évben csaknem 9 milliárd forinttal csökkent a cég működési költsége, 2008-ban újabb 3 milliárdos megtakarítással számolnak - mondta szerdán Antal Attila, a BKV vezérigazgatója.

A bizottság ülésén Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes a főváros következő három évének legfontosabb közlekedési fejlesztéseit ismertette. Az M0-ás körgyűrű keleti és északi szakaszán, valamint a 4-es metró építésén kívül egyebek mellett az észak-déli gyorsvasút (5-ös metró) és a rákoskeresztúri autóbusz folyosó megépítését emelte ki. 2010-ig összekötnék Budán a 17-es és 19-es, Pesten pedig a 2-es és 30-as villamos vonalát. Meghosszabbítanák a 1-es, a 3-as, a 19-es, a 42-es és a 47-es villamos vonalát. Hagyó Miklós az elővárosi HÉV vonalak jegyárainak finanszírozására létrehozna egy közös vállalatot Pest megyével, hiszen ezeknek az elővárosi vonatoknak a fele Budapesten kívül közlekedik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását