2024. április 28. - Valéria

Karate a tornaórán

Önvédelmi sportokat tanulnak januártól kezdve tornaóra keretében a milánói Galvani intézet diáklányai.
2008. január 14. hétfő 08:14 - Hírextra

A főiskola a tornaórák egyhangúságát elűzendő, több javaslatot tett hallgatóinak. Választhatták volna a modern táncokat, a hip-hopot, vagy valamelyik önvédelmi sportot. A lányok ez utóbbi mellett döntöttek, nyilvánvalóan a Milánóban egyre inkább elszaporodó szexuális erőszak miatt. Az órákat a tornatanár felügyelete mellett egy harcművészetekben szakértő személy tartja - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Az ötlet kapcsán megszólalt Franca Rame író-színésznő és szenátor, a Nobel-díjas Dario Fo felesége. Rame, az 1968-as értelmiségi feminista körök egyik legismertebb szószólója 1973-ban maga is erőszak áldozata volt, amikor szélsőjobboldali fegyveresek elrabolták. Most úgy vélekedett, hogy már a középiskolákban be kellene vezetni az ilyen fajta oktatást és ki kellene egészíteni azt egy pszichológiai kurzussal. Addig is azt javasolja a lányoknak, hogy mindig legyen a táskájukban a jó csípős spray...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását