2023. december 7. - Ambrus

Állatok a börtönben

Valóságos menazséria alakult ki az urali Jekatyerinburg egyik büntetés-végrehajtó intézetében, de más orosz börtönökben is tartanak vadállatokat.
2008. január 14. hétfő 08:18 - Hírextra

A jekatyerinburgi történet úgy kezdődött, hogy egy bár, amely reklám céljából vásárolta a hüllőt, sürgősen és ingyen túl akart adni rajta, s a 2. számú szverdlovszki büntetőtábor munkatársai fogadták be a másfél méteres állatot a rácsok mögé.

A rabok elnevezték Umkának, s az intézmény télikertjében medencét építettek neki. Két elítélt állatorvos viseli gondját: az egyik rablás, a másik nemi erőszak miatt került oda.

Umka mostanra 3,18 méteresre nőtt, már kétszer kellett átépíteni a medencéjét. Papagájokkal, kanárikkal, teknősökkel és egy sünnel osztozik a télikerten, de nem kizárt, hogy ha majd fény derül nemére - úgy három év múlva - igazi krokodiltársat is kerítenek neki. Az intézet pszichológusai a télikertben, az állatok körében tartják a foglalkozásaikat a raboknak és a személyzetnek egyaránt.
A baskíriai Szalavat fegyintézetében nyulakat, disznókat nevelnek és lovakat tartanak, s néhány éve kaptak három afrikai struccot: azóta Lord és két hölgye, Lora és Linda saját épületet és kifutót kapott, de még ápolójukat is maguk választhatták ki. A makrancos madarak első pillantásra megszerették a gyilkosság miatt elítélt Vugart, akit azóta is vezérállatuknak tekintenek, a kezéből esznek, és hagyják magukat simogatni tőle.

Az omszki javító-nevelő intézet lakói között pedig két medvét is számon tartanak. Az akkor egy éves Majt a helyi BVT-igazgató kapta ajándékba néhány éve, és nemrég szerezték hozzá a nála néhány hónappal ifjabb Mását. Kényelmes "lakásuk" egyenesen a téren van, ahol naponta felsorakoznak a kiskorú elítéltek, s a mackók ezt mindig nagyon figyelmesen végignézik.

Az omszki börtönmedvék megszerették egymást, így az intézet lakói már alig várják, hogy kis macik jöjjenek a világra két év múlva, amikor Mása ivarérett lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását