2024. május 16. - Mózes, Botond

Összebeszéltek a terhes tinilányok?

Nincs bizonyíték azokra az állításokra, hogy a gloucesteri középiskola 17 diáklánya egyezséget kötött volna, hogy teherbe esnek - állítja a városka polgármestere.
2008. június 24. kedd 16:41 - Hírextra
Eddig 17 tinilány lett várandós a Massachusetts állambeli Bostonhoz közeli Gloucesterben. Rendesen legfeljebb négy ilyen eset fordul elő a helyi középiskolában.

Az országos statisztika azt tükrözi, hogy 1991 és 2005 között folyamatosan csökkent a tinédzserterhességek száma az Egyesült Államokban. 2006-ban azonban, 15 év után először, 3 százalékos emelkedést észleltek. Ez persze lehet statisztikailag véletlen módon kiugró szám is.
Carolyn Kirk, Gloucester polgármestere szerint a városukban tapasztalt terhességi adatok hasonlóak más városokéhoz. "Egyáltalán semmi bizonyíték nincs bármiféle megtervezett, összeesküvésre hasonlító terhességi megállapodásra" - mondta Kirk az után a hétfői zártkörű tanácskozás után, amelyen a város, az iskola és a helyi egészségügyi hatóságok vezetői vettek részt.

A polgármester ködösnek minősítette a középiskola igazgatójának emlékezetét - aki először beszélt a lányok állítólagos egyezségéről. - "Amikor nyomás alá kerül, a memóriája kihagy" - nyilatkozta Joseph Sullivan igazgatóról a polgármesternő. A hétfői tanácskozáson nem vett részt az iskolaigazgató, aki elzárkózott minden nyilatkozattól azóta, hogy a múlt héten a Time magazin idézte őt a diáklányok különös szövetkezéséről.

Kirk kijelentette, az egészségügyi hatóságok és az iskolavezetés illetékesei, akik napi kapcsolatban állnak a diákokkal, közölték, hogy nincs szó semmiféle megegyezésről.

A városka polgárainak egy része továbbra is kitart amellett, hogy nem véletlenszerű egybeesés eredménye a 17 terhesség egy tanév leforgása alatt. A popkultúra és a filmvilág hírességeit utánozva divatba jött a gyerekvállalás, miközben a szülői felelősségről kialakult kép elnagyolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását