2024. április 27. - Zita

"Lájkoljuk" a Facebook-filmet

A közösségi háló című film érdekelte legjobban a hétvégén az észak-amerikai mozinézőket: 23 millió dollárért (4,6 milliárd forintért) váltottak rá jegyet, ezzel a kasszasikerlista csúcsára juttatták.
2010. október 4. hétfő 10:39 - HírExtra
A Facebook-sztorit a kritikusok is kedvezően fogadták, az első recenziók mindjárt Oscart emlegettek David Fincher produkciójával kapcsolatban. A Sony filmstúdió vezetői nem titkolták: bíztak a szép nyitányban, és borítékolták, hogy legalább százmillió dolláros sikerfilm lesz a népszerű közösségi háló születéséről szóló játékfilmből.

A Facebook-alapító harvardi diák, Mark Zuckerberg történetét felidéző film közönségét a felmérések szerint 55 százalékban a 25 évesek vagy annál idősebbek tették ki.

A boxoffice-lista második helyét egy animációs film, Az őrzők legendája szerezte meg. A bagolyvilágban játszódó történet 10,9 millió dollárt (2,2 milliárd forintot) kasszírozott bemutatása második hétvégéjén, ezzel eddigi összbevételét 30 millió dollárra emelte.

A Tőzsdecápák - A pénz nem alszik című dráma a toplista tetejéről egy hét alatt a harmadik helyre csúszott: 10,2 milliós (2 milliárd forintos) jegyeladással. Ben Affleck Tolvajok városa című thrillere került a negyedik helyre 10 millió dollárral (1,99 milliárd forinttal).

A hollywoodi sztár nem csak a főszerepet játssza, de a rendezést sem bízta másra, és nem tévedett, mert az eltelt három hétben több mint 64 millió dollárt (12,7 milliárd forintot) hozott a mozija csak az észak-amerikai piacon.

A toplista első öt befutója közé még Will Gluck szintén harmadik hete játszott romantikus komédiája, a Könnyű nőcske jutott be 7 millió dollárral (1,4 milliárd forinttal).

Az őszi depresszió tovább folytatódik az amerikai mozikban, a szakértői elemzések szerint a tavalyi év azonos hétvégéjén kilenc százalékkal több jegybevételt könyveltek le, mint most.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását