2024. május 5. - Györgyi

Franciaországba tartott a rali

Velencéből a dél-franciaországi Meyreuilbe tartott vasárnap a Budapest-Bamako rali előző nap útnak indult mezőnye, a 776 kilométeres távon komoly feladatok várják a versenyzőket a Francia Riviérán.
2008. január 13. vasárnap 17:50 - Hírextra

Szombat este 7 óráig, a velencei befutóig a Nagy Afrikai Futamon induló 150 csapat közül csak négy csapat érkezett be - olvasható a verseny honlapján, a budapestbamako.org-on.

A futam teljes Magyarországi szakaszán buzdító szurkolók fogadták a mezőnyt. Vidám hangulatban haladtak a versenyzők egészen Veszprémig, ahol viszont sűrű köd fogadta őket, és többeknek csak a szerencséjén múlott, hogy nem lettek részesei egy hatalmas tömegkarambolnak. A ködöt Ausztriában már az eső váltotta, amely egészen Velencéig kísérője volt a napnak.

Rögtön az első napon jelentkeztek az első technikai problémák. az 53-as rajtszámú Hírös Bamako nevű csapat Szlovénia felé csapágyas lett, így vissza kellett fordulniuk Budapestre. A 75. számú Jeep Cherokee pedig Ausztriában az A2-es autópályán adta meg magát. Mindkét csapat folytatni kívánja majd a versenyt.

A közönség nagy favoritjának számító Velorex csapat Klagenfurt előtt 2O kilométerre lerobbant. Novák Krisztián és Pulay Sándor késő este a zuhogó esőben próbálta újraéleszteni az 1961-es cseh bőregeret.

A velencei első befutók között ott volt a tavalyi címvédő Ulrich házaspár. A Travel Channel csapatának kis Polskija este 11 után gördült be a célba. - Életünkben nem használtunk még GPS-t. Valami program hiba miatt Horvátországban kötöttünk ki - idézte Kevin Smith navigátort a futam honlapja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását