2024. április 29. - Péter

Fellebbez az eltiltott sportoló

Fellebbezett a doppingvétség miatt első fokon eltiltott és pénzbüntetésre ítélt Patrik Sinkewitz német kerékpáros.
2008. január 13. vasárnap 18:47 - Hírextra

A német szövetség (BDR) egy évre, 2008. július 17-ig tiltotta el a versenyzéstől az idei Tour de France előtt tesztoszteront használt Sinkewitzet, aki részletes vallomást tett a T-Mobile csapatnál zajló doppingolásról. A BDR mellékbüntetésként 40 ezer eurós pénzbírságot is kiszabott a kerekesre.

A 27 éves bringás október végén hazája szövetségének sportbírósága előtt tett részletes vallomást, melyben kifejtette, hogy a bonni istállónál a szupersztár Jan Ullrich tavalyi menesztése óta is szisztematikusan tiltott szerekkel látták el a kerekeseket.

A német versenyző az idei Tour körüli botrányok egyik kulcsfigurája volt. A nyolcadik szakasz után ütközött egy nézővel, és súlyos arcsérüléssel került kórházba, műteni is kellett. Ezután derült ki, hogy még a francia körverseny előtt doppingolt, mire a T-Mobile - amely évente 700 ezer eurós fizetést adott neki - szerződést bontott vele.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását