2024. április 30. - Katalin, Kitti

61 nap kajakon

Megérkezett vasárnap Új-Zélandra az a két ausztrál férfi, akik kajakon tettek meg a több mint háromezer kilométernyi utat a nyílt tengeren a két ország között.
2008. január 13. vasárnap 18:53 - Hírextra

Az Északi Szigeten, New Plymouth strandján több mint négyezer ember részesítette lelkes fogadtatásban a két holtfáradt sportolót, a 24 éves Justin Jonest és a 25 esztendős James Castrissiont - jelentette internetes honlapján a "Taranaki Daily News" című ausztrál lap. Ez volt az első eset, hogy Ausztrália és Új-Zéland között kajakkal keltek át a Tasmániai-tengeren.

Justin és James kereken 3300 kilométert tettek meg kilenc méter hosszú kajakjukkal. Erős áramlások és hullámzás ismételten visszavetették kajakjukat, sőt egy alkalommal arra kényszerültek, hogy körbe-körbe evezzenek egy ideig. Nemegyszer tízméteres hullámokat kellett leküzdeniük.

A két kajakos november 13-án indult útnak Sydneyből és azt tervezték, hogy még karácsony előtt megérkeznek Új-Zélandra. Ezért egy idő múlva napi élelmiszer adagjuknak csak a felét fogyaszthatták el, hogy elegendő legyen az élelmük az út végéig.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását