2024. április 19. - Emma

Federer felépült

A világelső Roger Federer felépült gyomorrontásából, így magabiztosan vág neki a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságnak.
2008. január 13. vasárnap 13:20 - Hírextra

"Elégedett vagyok a formámmal, jelenleg minden rendben van a fizikai állapotommal, úgy érzem, százszázalékos állapotban vagyok" - fogalmazott a svájci játékos, aki címvédésre és ezzel együtt 13. Grand Slam-diadalának begyűjtésére készül Melbourne-ben.

Federer a vírusos fertőzése miatt kénytelen volt lemondani a szereplést a Kooyong Classic elnevezésű e heti bemutató tornán, amit pedig egyedüliként iktatott az év eleji programjába. Ennél fogva két hónapja nem játszott tétmérkőzést, de ez nem zavarja.

"Nagyon is hozzá vagyok szokva az ilyesmihez. Rendszeresen előfordul, hogy négy-hat hétig nem játszom, aztán mindjárt egy nagy torna következik. Szóval számomra ez nem különleges eset."
Végső sikere esetén negyedszer, illetve sorozatban harmadszor bizonyulna a legjobbnak az Australian Openen.

"Engem is meglep, hogy a Grand Slam-eken rendszeresen jól szerepelek" - utalt arra, hogy a 2005-ös francia nyílt bajnokság óta az összes GS-tornán döntőbe jutott, s leginkább nyert. "A veszély mindig az első fordulókban rejlik. Nagy a nyomás amiatt, hogy sok világranglista-pontot kell megvédeni, ráadásul hozzá kell szokni a labdához, a felülethez, a körülményekhez. Szerencsére valahogy mindig összeállnak a dolgok" - tette hozzá.

Federer az első fordulóban az argentin Diego Hartfield ellen lép pályára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását