2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bush sokszor sír, de csak titokban

George Bush titokban sírni szokott, nem is keveset - olvasható az amerikai elnökről szóló új könyvben, amely szokatlan közelségű portrét fest a Fehér Ház vezetőjéről.
2007. szeptember 6. csütörtök 07:56 - Hírextra
Az Egyesült Államok első emberét magabiztos politikusként ismeri a világ. A texasi származású George Bush szokásairól, magánéletéről eddig nem lehetett sokat tudni, az elnök mindig kerülte a személyét firtató kérdéseket.

A szintén texasi születésű Robert Draper újságírónak azonban megnyílt. Elmondta neki, hogy semmiképpen sem akarja gondjait, bánatát a nyilvánosság elé tárni, magabiztosságra törekszik, különösen a mostani háborús időkben.

"Tisztában vagyok azzal, hogy az ellenség figyel, az irakiak figyelnek, de figyelnek a csapataink is, minden ember rám figyel (...) igen, szoktam könnyezni" - mondta az elnök az erre irányuló kérdésre.

Kifejtette, hogy "Isten vállán szokott zokogni, sokat". Mint mondta, "többet sírok elnökként, mint képzelné". George Bush 2006 végén és 2007 elején találkozott Draperrel a Fehér Házban, hat ízben beszélgettek egy-egy órányit.

A posztjáról két periódus után 2009 januárjában leköszönő elnökről azt is meg lehet tudni, hogy nagyon régen nem vetette meg az alkoholt, de a hit erőt adott neki, hogy abbahagyja az ivást. Miután leszokott, sokáig esténként csokoládét evett, mert szervezete kívánta az édességet. Húsz éve viszont egyáltalán nem iszik.

Az olvasók azt is megtudhatják, hogy 2001. szeptember 11-én, az Amerikát ért terrortámadás napjának éjszakáján riadóztatták az elnöki párt. "Jönnek, támadnak" - mondta az ügynök az ágyából felkelő elnöknek és feleségének. Bush egyik kezében kutyájával, a másikban macskájukkal igyekezett a titkos bunkerba, oldalán a first ladyvel, Laurával, aki kontaktlencséje nélkül bizonytalanul mozgott hálóköntösében. A riadó - hogy repülőgép szállt be a Potomac folyó feletti zárt légtérbe - szerencsére hamisnak bizonyult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását