2024. május 2. - Zsigmond

MSZP elnökség a terrorizmus ellen

A szocialista képviselőknek küldött fehér por is napirendre került az MSZP elnökségének szombati egri ülésén, a testület elutasítja a politikai terrorizmust - mondta Nyakó István, a párt szóvivője az MTI-nek a zárt ülés szünetében.
2008. január 12. szombat 17:43 - Hírextra

A szóvivő úgy fogalmazott: nem tűrhetik, hogy a politikai radikalizmus és fanatizmus után megjelenjen a politikai terrorizmus is. "Ma még ártalmatlannak bizonyult fehér porral fenyegetnek, de nem tudni, hogy holnap mi lesz a következő lépés. Akik ma egy törvény végszavazását akarják megzavarni, holnap gondolhatják azt, hogy a megfélemlítés elfogadható kampányeszköz, amellyel a választókat is lehet fenyegetni". - tette hozzá.

Nyakó István hangsúlyozta: az elnökség álláspontja szerint itt és most, egy népszavazási kampány küszöbén kell minden politikai erőnek a köznyugalom érdekében ezekre a módszerekre megálljt mondania.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hetekben több szocialista politikust kíséreltek meg ismeretlenek "terrorista módszerekre" hasonlító módon megfélemlíteni. Mint mondta, a bűnösök kézre kerítése a hatóságok feladata, de a következmények mérlegelése és a következtetések levonása mindannyiuk kötelessége.

Az MSZP elnöksége elítéli és elutasítja a félelemkeltés minden módszerét, köztük a politikusok és családjuk, gyermekeik nyugalmát, normális életét, személyes biztonságát veszélyeztető "aljas akciókat" is, amilyenekkel az utóbbi hetekben az MSZP húsznál is több képviselőjét zaklatták, illetve otthonukat megtámadták - közölte.

Kiemelte: az MSZP kiáll valamennyi képviselője és mindazon politikus mellett, akiket munkájuk során meggyőződésük és elveik miatt támadás ért.

Január eleje óta kéttucatnyi szocialista politikus kapott ismeretlen fehér port tartalmazó levelet.
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az eddig elvégzett vizsgálatok alapján a küldemények nem tartalmaztak az egészségre káros anyagot, só és liszt keverékéből álltak.

Nyakó István a távirati irodának arra nem kívánt válaszolni, hogy az MSZP elnökségének zárt ülésén eddig milyen más napirendi pontokat vitattak meg.

Az MTI úgy tudja, az elnökség éppen a népszavazási kampányról tanácskozik, ennek keretében Szigetvári Viktor, a párt volt kampányfőnöke tart előadást. Itt dőlhet el az is, hogy hasonlóan az SZDSZ-hez mozgósító kampánya lesz-e a szocialistáknak is - értesült a távirati iroda.

A kétnapos egri elnökségi ülésről Szekeres Imre elnökhelyettes, illetve Lamperth Mónika és Mandur László hiányzik. Az állandó meghívottak közül itt van Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Burány Sándor, a párt budapesti elnöke, Simon Gábor választmányi elnök, Simon Gábor, az Etikai és Egyeztető Bizottság elnöke, Tóth József, a Baloldali Önkormányzati Közösség elnöke és Baja Ferenc, a Táncsics Alapítvány vezetője.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását