2024. május 3. - Tímea, Irma

Tekintélyt a tanároknak!

A következő kormányzatnak olyan oktatáspolitikát kell folytatnia, amely képes visszaadni a tanárok, tanítók társadalmi tekintélyét, önbecsülését, és anyagilag is olyan helyzetbe hozza őket, hogy ne kelljen nap mint nap kenyérgodokkal megküzdeniük - hangoztatta szerdán Hoffmann Rózsa, a KDNP oktatáspolitikusa Kőszegen a Nagy László Gyógypedagógiai intézményben, pedagógusokból álló hallgatósága előtt.
2010. március 31. szerda 17:42 - HírExtra
Szavai szerint az elmúl nyolc évben az oktatáspolitika vezetői tudatosan, vagy tudattalanul, de meglehetősen nagy hatásfokkal rombolták le a tanárok és tanítók tekintélyét.

Beleültették az állampolgárok fejébe, hogy azért lett ilyen a magyar iskola, mert "elbutultak a pedagógusok", pedig erről szó sincs, ez nem más mint hazugság - mondta.

Hoffmann Rózsa Básthy Tamással, a választókerület Fidesz-KDNP jelöltjével és Kovács Ferenccel, a Vas Megyei Közgyűlés elnökével, a Fidesz-KDNP egy másik országgyűlési képviselő-jelöltjével közösen vett részt a fórumon, ahol kollégáinak szólította, egy "gyémántcsiszoló céh" tagjainak nevezte hallgatóit.

A KDNP oktatáspolitikusa hosszasan beszélt a 2003-ban módosított Nemzeti Alaptanterv (NAT) szerinte káros, túlzottan és szinte kizárólagosan kompetencia szemléletű módosításáról, előadása végén hosszan megtapsolták.

Szavai szerint azokat az ismereteket, amelyeket az iskolának nyújtania kellene, nem lehet a kompetenciákkal szembeállítani, és csak a kompetencia fejlesztését dicsőíteni. Akik ezt teszik, egyszerűen "relativizálják" az ismeretket, ha nincs kötelező tananyag, ha nincs deklarált tanterv, nincs biztosítva a műveltség, és nem tudjuk tovább adni nemzeti értékeinket sem - mondta.

Hoffmann Rózsa szerint a következő polgári kormányzatnak kiemel fontosságú nemzeti ügyként kell kezelnie az oktatást, hiszen annak érdekében, hogy tíz éven belül egymillió munkahelyet lehessen létesíteni, ahhoz az iskolákból olyan fiataloknak kell kikerülniük, akik képesek lesznek ezeket a munkahelyeket betölteni, azokon helyt állni.

Utalt rá, hogy amennyiben kormányra kerülnek, támogatják majd a kis településeken az alsó tagozat visszaállítását, ismét bevezetik az osztályzást és nyitva hagyják a tantestületek döntése alapján az évismétlés lehetőségét is.

Kovács Ferenc, mint a Vas Megyei Közgyűlés elnöke az országos hatáskörű beszédjavító intézmény fenntartásának anyagi nehézségeiről szólt, de határozott ígéretet tett, hogy a megye amíg csak tudja, fenntartja az intézményt.

Básthy Tamás a körzet országgyűlési képviselő-jelöltje arról beszélt, hogy oktatási intézmények helyett, a szó igazi értelmében vett "iskolákat" kell működtetni, ahol az ismeretek átadása és a nevelés összhangban van egymással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását