2024. április 29. - Péter

Több betegszállító autó lesz

Jövő héttől Békés és Vas megyében több betegszállító autó látja el a feladatokat - jelentette be Horváth Ágnes egészségügyi miniszter pénteken, budapesti sajtótájékoztatón, amelyet az Országos Betegszállító Szövetség (OBSZ) elnökével közös tartottak.
2008. január 11. péntek 18:37 - Hírextra

Kőrösi László, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főosztályvezetője közölte: Békés megyében kilenc, Vasban hét plusz gépkocsival láthatják el a feladatot.

Azután döntöttek arról, hogy plusz gépkocsik kapnak finanszírozást, miután a tárca az egészségpénztárral közösen felülvizsgálta a betegszállításban kialakult helyzetet - tette hozzá Horváth Ágnes.

Kőrösi László jelezte: Budapest, Pest és Komárom-Esztergom megye is számíthat többletkapacitásra, azonban számokat nem említett.

Horváth Ágnes elmondta: amennyiben szükséges lesz, az elkövetkező hónapokban korrigálnak az ellátási kötelezettségen. Mind az Országos Mentőszolgálat, mind az OBSZ napi jelentést küld a betegszállításról a minisztériumnak és az OEP-nek, folyamatos a munka monitorozása.

Bíró Ferenc, az OBSZ elnöke úgy fogalmazott: a problémák nagy része megoldódott és megoldódni látszik, "szó sincs káoszról és összeomlásról", azonban elismerte, hogy "extrém mértékben" nőtt meg a feladat, amit nagy erőfeszítések árán, de megoldanak.

Az elnök hozzáfűzte: örülnek a plusz gépkocsik üzembe állításának, de mivel a betegszállítási kassza zárt, így minden egyes plusz befogadás csökkenti az egy gépkocsira jutó finanszírozást. Ennek ellenére kérték a plusz kapacitást, hiszen elsőként a betegszállítást kell megoldani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását