2024. április 27. - Zita

Századik születésnapját ünnepli a templom

Felszentelésének 100. évfordulója alkalmából egyhetes ünnepségsorozat kezdődik vasárnap a budakalászi Szent Kereszt Felmagasztalása templomban - közölte Szabó Sándor római katolikus plébános szombaton az MTI-vel. Az 1905 és 1907 között eklektikus stílusba
2007. szeptember 8. szombat 18:53 - Hírextra

Száz évvel ezelőtt Prohászka Ottokár székesfehérvári megyés püspök szentelte fel az épületet - mondta el a templom plébánosa.

Erre az alkalomra emlékezve szervezték meg az ünnepségsorozatot, amely Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök által celebrált szentmisével veszi kezdetét. Az ezt követő napokban lelkigyakorlatot tartanak, Beregszászi Olga énekkíséretével koncerteket szerveznek, 16-án pedig a templom szeretetlakoma színhelye lesz. Ezen a rendezvényen a Bogdan Buze nevű együttes gondoskodik a jó hangulatról - sorolta programot Szabó Sándor.

Szólt arról is, hogy a 10 ezer lakosú Budakalászon minden második ember katolikusnak vallja magát, az egyházközséghez ezren tartoznak.

A templom felújítása már évekkel ezelőtt megkezdődött, belső részét már rendbe hozták, kicserélték a világítást, a tönkrement ablakkereteket, most a külső falakat tatarozzák, ezért jelenleg is fel van állványozva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását