2024. április 19. - Emma

Gáz van a mezőgazdaság miatt?

A globális mezőgazdaság az éghajlatra káros üvegházhatású gázok egyik legnagyobb kibocsátója - állítja a Greenpeace egy új tanulmánya. Elsősorban a földek túltrágyázása felelős az üvegházhatású gáz kibocsátásáért.
2008. január 11. péntek 13:50 - Hírextra
Becslések szerint az összes ember által kibocsátott üvegházhatású gáz 17-32 százaléka írható a mezőgazdaság számlájára. - "A rossz hír az, hogy az ipari mezőgazdaság az éghajlatváltozás egyik fő okozója, és hogy az okozott környezeti károk már a vörös tartományban vannak. A jó hír az, hogy ha azonnali intézkedések történnek, a mezőgazdaság még hozzá is járulhat a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez" - idézte Jurrien Westerhofot, a Greenpeace éghajlatszakértőjét a bécsi Der Standard napilap.

A tanulmány szerzője a skóciai Aberdeeni Egyetem professzora, Pete Smith, aki az ENSZ keretén belül működő Éghajlatváltozási Kormányközi Tanács (IPCC) legutóbbi jelentésében is társszerzőként szerepelt. Ez az első tanulmány, amely részletes képet ad a mezőgazdaság éghajlatra gyakorolt közvetlen és közvetett hatásairól. Ezen kívül a tanulmány egyszerűen megvalósítható megoldásokat is tartalmaz arra, hogy a jelenlegi folyamatot miképp lehetne megfordítani, illetve ellene hatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását