2024. május 7. - Gizella

Burány Sándor a kilépésekről

Burány Sándor szerint nincs összefüggésben a párt országos helyzetével, hogy az MSZP óbudai szervezetéből csütörtökön kilencen kiléptek ki; az MSZP budapesti elnöke az MTI-nek pénteken leszögezte: helyi belső viták húzódnak meg a történtek mögött.
2008. január 11. péntek 15:21 - Hírextra
Az óbudai szervezetben történt kilépések nem hozhatóak összefüggésbe azzal, hogy a közvéleménykutatásokban az MSZP az utóbbi hónapokban gyengén szerepel - válaszolta az MTI kérdésére Burány Sándor, aki közölte: a kilenc személy kilépése "helyi belső vitákkal" magyarázható.

A szocialisták budapesti elnöke elmondta, hogy a helyi taggyűlés több olyan határozatot hozott, amelyet a kerületi önkormányzati szocialista frakciónak tudomásul kellett volna vennie, ami azonban nem történt meg. Csütörtökön este a frakció többsége elutasította a taggyűlés döntését, és "ugyanezzel a lendülettel kilépett az MSZP-ből".

"Helyi konfliktus, helyi nézetkülönbség okozta a kilépéseket" - fogalmazott a párt budapesti elnöke.
Burány Sándor tájékoztatása szerint a kilépések miatt megszűnt az MSZP óbudai szervezetének elnöksége, ezért a budapesti elnökség jövő heti, keddi ülésén egy forgatókönyvet kíván elfogadni. Ennek célja, hogy Óbudán - az alapszabály adta legrövidebb időn belül - történjen meg a tisztújítás, és teljes legyen a vezetés a szervezetnél.

A politikus közölte: sajnálja a kilépettek döntését. Szerinte ha valaki csak addig tagja egy politikai pártnak, ameddig ebben a pártban vagy annak helyi szervezetében többsége van, az rosszul értelmezi a demokráciát. Burány Sándor ugyanakkor kedvezőnek nevezte, hogy a kilépettek a jövőben is a baloldalon képzelik el a politizálást.

Csütörtökön Óbuda-Békásmegyeren kilenc önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP helyi képviselőcsoportjából. A kilépők megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) III. kerületi alapszervezetét.

Az elszakadást megelőzően 13 tagú volt az MSZP képviselőcsoportja az ellenzéki többségű önkormányzati testületben, így az átalakulást követően csak négyen maradtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását