2024. április 25. - Márk

Boldogság játékból

A tatabányai Jászai Mari Színház négy darabot játszik januártól rendszeresen Budapesten. A művekben közös a boldogság keresése és a humorral teli előadásmód, ezért a projektnek a "Bolondságok 4 ülésben - avagy boldogság játékból" címet adta a színház - mo
2008. január 11. péntek 18:57 - Hírextra

A Thália Színház Régi Stúdiójában januárban elsőként játszott tatabányai előadás, Valentin Katajev "A kör négyszögesítése" című műve arról mesél, hogy négy embernek egy nagyon kicsi lakásban is van esélye boldogságra lelni, még úgy is, ha szigorúan a kölcsönös megértés, osztályazonosság és közös politikai platform a "szovjet házasság" alapja. A darab szerepeiben Menszátor Héresz Attilát, Honti Györgyöt, Nagy Marit, és Gerle Andreát láthatja a közönség.

A "Boldog ország, avagy ó, azok az ötvenes ÉNEK" című előadást, amelyet Tatabányán tavaly november végén, Budapesten pedig december elején mutatott be a társulat, idén január 16-án láthatja először a közönség a Tháliában.

A másfél órás darabban, amely az ötvenes évekbe röpíti a közönséget, Egyed Attila, Gecse Noémi, Niklai Judit és Tóth Zoltán előadásában csaknem harminc dal csendül fel zongora- és harmonikakísérettel, olyan örökzöldek, mint a Kétszer kettő néha öt vagy a Csak a szépre emlékezem, a Van egy kis Csepelem, a Troli-trolibusz és az Engem a rumba döntöget romba kezdetű dal.

A négy produkciót felvonultató budapesti előadássorozat részeként láthatja majd a közönség Tasnádi István "Magyar a Holdon" című darabját a Vidám Színpadon. A Kamara Saváriával közös előadást, amelyet tavaly decemberben mutattak be, Csákányi Eszter, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László szereplésével február 28-án láthatja először a budapesti közönség.

Tasnádi István darabja egy képzeletbeli jövőben játszódik, amelyben az ENSZ felparcellázta a Holdat, és Magyarország közvetlen telekszomszédja Jemen, Szudán, Kelet-Timor, Tonga, Mikronézia, Szlovákia és Románia lett. A kormány megkezdi az Űr Kolombuszainak kiképzését. A cél egy új világ meghódítása, a magyar holdlakópark létrehozása

A tervek szerint márciusban-áprilisban láthatja majd a fővárosi közönség a Tháliában Dunai Ferenc "Van Gogh szerelme" című darabját, amelyet március 8-án mutatnak be Tatabányán. A mű a holland festőzseni egy napjáról szól, amikor meglátogatja őt öccse, és megakadályozza, hogy a magához vett, kétgyermekes prostituáltat feleségül vegye. A darab a képmutatásról szól, az olyan gyakran deklarált, de ritkán gyakorolt keresztényi megbocsátást veszi célba - írja az előadásról a színház ismertetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását